Error message

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /customers/6/3/f/forsvarsadvokat.org/httpd.www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /customers/6/3/f/forsvarsadvokat.org/httpd.www/includes/menu.inc).

Førte Sager

sager

Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen har gennem årerne ført nogle af landets mest spektakulære sager og ofte vundet disse. Her følger en liste af nogle af de mest kendte. Han fungerer til dagligt endvidere som forsvarer i en lang række mindre sager, der aldrig når medierne, men hvor der bliver lagt en lige så stor indsats for klienten.

 

Suldrup-sagen:

Michael Juul Eriksen repræsenterer datteren, der frifindes for drabet på sin mor. Hun beskylder faderen for drabet. Hun døde selv senere. Der er skrevet en bog om den sag, der bl.a. har et kapitel om Michaels rolle under overskriften ”En advokat sendt fra himlen”. Læs mere

Terrorsag fra Krudttønden:

Michael Juul Eriksen er forsvarer i den såkaldte terrorsag fra krudttønden og synagogen.
Han fik efter at have procederet en hel dag i retten frifindelse i sagen i byretten.
Frifindelsen var et stort nederlag til justitsminister Søren Pind der offentligt havde givet udtryk for at anklagemyndigheden.
Havde en meget stærk sag.

CSC sagen:

Michael Juul Eriksen repræsenterede JT i denne sag der drejede sig om hacking af CSC i Danmark. Michael Juul Eriksen fik ham frifundet for 90% af sagen, og han blev øjeblikkeligt løsladt og kører nu erstatningssag mod staten.

 Sandberg Sagen:

Michael Juul Eriksen var forsvarer for den tidligere HA-rocker Brian Sandberg i den mest omfattende sag af sin karakter nogensinde. En af hjørnestene for, at han blev frifundet for to ud af tre forhold var det store arbejde, som Michael Juul Eriksen egenhændigt lavede med gennemgang af omfattende teleoplysninger. Læs mere

Jønke-sagen

Michael Juul Eriksen fik Jørn Jønke Nielsen frifundet i såvel byretten, landsretten som Højesteret. Læs mere

Gimi Lekakovic-sagen:

Efter at resultaterne for en eventuel udvisning havde været delte i byretten og Landsretten overtog Michael Juul Eriksen forsvarer i Højesteret og vandt her med dommerstemmerne 5-0. Gimi Levakovic slap herefter for udvisning af Danmark uanset at der var lagt et meget stort pres på sagen, både fra politikeres side, men også fra befolkningen. Sagen har  været ekstremt debateret på sociale medier.

Camilla Broe-sagen: 

Michael  Juul Eriksen får Camilla Broe løsladt i Byretten. Landsretten ændrer dette på trods af Michael Juul Eriksens indsigelse om at sagen er forældet. Camilla Broe bliver sendt til USA, hvor Michael Juul Eriksen i samarbejde med en amerikansk advokat får medhold i at sagen er forældet, hun kommer således tilbage til Danmark i 2010. Erstatningsspørgsmålet vedr. den sag er stadig ikke afklaret. Læs mere

Brandterror-sagen:

Endnu engang formår Michael Juul Eriksen at skabe et opsigtsvækkende resultat, da han får sin klient i den såkaldte brandterrorsag frifundet for i samtlige nægtede tiltalepunkter, således hans klient alene bliver dømt for sin erkendelse af ildspåsættelse på Politiskolen. Sagen verserer over 20 dage, og klienten er tiltalt for forsøg på terror mod såvel Politiskolen og Den Græske Ambassade, ligesom han er tiltalt for planlægning af i en række tilfælde af ville begå terror mod en række offentlige og private institutioner samt mod politiet.

Sex-Drabet:

Michael Juul Eriksen indtræder som forsvarer i denne unikke afgørelse efter, at tiltalte er blevet idømt 12 år for drab ved byretten for at have kvalt en sexpartner som led i seksuel adfærd. Michael Juul Eriksen får manden frifundet for drab og vold med døden til følge i landsretten, og han løslades. Læs mere

Randers-sagen:

10 HA-rockere sidder fængslet i over 2 år for over 100 kg kokain. Efter 60 retsdage kan Michael Juul Eriksens klient som den eneste forlade retten efter at være blevet frifundet for alle forhold. Den sag skabte et stort gennembrud for Michael Juul Eriksen.

Nicklas Bendtner:

Michael Juul Eriksen er også forsvarer for en række kendte personer. Michael Juul Eriksen repræsenterer blandt andet Nicklas Bendtner i den meget omtalte sag omkring spirituskørsel. Michael Juul Eriksen formår efter klienten ønske at få sagen afsluttet mindre end ét døgn efter, at han modtager sagen, og kun få døgn efter at sagen opstår. Michael Juul Eriksen håndterer således et stort presseopbud, møde med klienten og kvalificeret forberedelse af sagen på mindre end ét døgn samtidig med, at han håndterer en drabssag i landsretten. Endnu engang viser Michael Juul Eriksen, at han formår at holde mange bolde i luften og samtidig levere en indsats uden sidestykke.

Leon Andreasen sagen

Landsholdsspilleren slipper med betinget fængsel med advokat Michael Juul Eriksen ved sin side.

Susan K. sagen:

Hun slipper ligeledes med betinget fængsel, og Michael Juul Eriksen får hende løsladt fra varettægtsfængslingen samtidigt med, at han overtager sagen.

Skelet-sagen: 

Drabssag fra Nordjylland. Michael Juul Eriksens klient sidder fængslet i næsten et år og frifindes i et nævningeting. Sagen fik sit navn, efter man fandt et skelet i klitterne i Nordjylland.

Forsvarer for andre advokater:

Michael Juul Eriksen er flere gange blevet valgt som forsvarer, når andre forsvarsadvokater har fået problemer med myndighederne. Således fik han eksempelvis en kendt københavnsk advokat frifundet for at lække oplysninger.

Fez-Fez sagen:

Michael Juul Eriksen kæmper for at Fez-fez skal forblive i landet i Højesteret. En højesteretsdommer finder, at udvisning er krænkelse af menneskerettighederne, og Michael Juul Eriksen fører pt. denne sag ved Menneskerettighedsdomstolen.

Tingbjerg drabs-sagen: 

Det drab der skulle have startet bandekrigen. Michael Juul Eriksen er forsvarer i både byret og landsret. Klienten dømmes i denne sag for drab. Sagen verserer pt. ved Menneskerettighedsdomstolen.

Martin Young-sagen:

Politi og SKATs prøvesag efter Al Capone metoden mod en kendt rocker fra Middelfart. Michael Juul Eriksen får ham dog frifundet for stort set hele sagen.

Hans Nati-sagen:

Den kendte bankrøver og udbryderkonge. Michael Juul Eriksen har såvel hans sag i Højesteret, samt den sag for de røverier, han begik, da han stak af fra fængslet, mens hans sag blev behandlet i Højesteret. 

Esctasy-sagen fra Århus: 

Michael Juul Eriksen fik sin klient løsladt i byretten og vandt i realiteten sagen på første dag, da han fik afvist de amerikanske plea bargain vidner. Sagen har været i Højesteret 3 gange for at afklare principielle spørgsmål. Der har været udfærdigett et dokumentarprogram over sagen. Sagen verserer pt. ved Menneskerettighedsdomstolen, efter de tiltalte blev dømt i landsrettem.

Jomfruanegade drabet:

Michael Juul Eriksen var forsvarer i denne drabssag fra Ålborg, der involverede flere grupperinger.

Jalousi-drabet:

En drabssag fra Vestjylland, hvor Michael Juul Eriksens klient slipper med 8 års fængse i såvel byret som landsret. Det medførte et større politisk pres, og højesteret ender med en straf på 10 år. 

Skyderisagen fra Jutlania: 

Michael Juul Eriksen får i både byret og landsret frifundet sin klient for et skyderi der fandt sted ved hotel Jutlandia i Frederikshavn.

Økonomiske sager

Michael Juul Eriksen har ført en meget stor række økonomiske sager. Lige fra de største selskabstømmer sager til momskarrusel sager til flere hundrede millioner kroner.For nylig forsvarede han en klient der var tiltalt for at bedrage sin arbejdsplads for over 6 mio kroner. Sagen blev spektakulær derved at sagens dommer undervejs blev for gammel og sagen måtte gå om. Anklageren krævede 3 års fængsel i sagen, men klienten fik 3 månders fængsel.